Psykoterapia

Psykoterapia on mielenterveyttä tukevaa ammatillista keskustelutukea jolla poistetaan elämää kuormittavia ongelmia ja haasteita.

Psykoterapiassa tuetaan psyykkistä kasvua ja kehitystä sekä vahvistetaan itsetuntemusta. Käyntien avulla elämänhallinta vahvistuu ja kyky ratkaista elämänhaasteita harjaantuu.

Psykoterapeutti nimikettä käyttävät vain lainsäädännön mukaisen koulutuksen käyneet terapeutit ja heille on myönnetty Valviran/Soterin nimikesuojattu psykoterapeutin ammattinimike. Vahvistetut psykoterapeutit löytyvät JulkiTerhikistä.

Miten psykoterapia eroaa terapiasta?

Psykoterapeutiksi kouluttautuneen koulutuksen keston ja henkilökohtaisen koulutusprosessin osalta mutta myös koulutuksen vahvemman tieteenteorian näkökulman pohjalta. Psykoterapeutin nimike on suojattu ja toimintaa valvoo sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto. Terapeutti nimike ei ole suojattu ja sitä voi käyttää kuka vain.

Tarjoan erilaisia terapiapalveluita, kuten lyhyt- ja pitkäkestoista psykoterapiaa, perhe- ja paripsykoterapiaa, vanhempainohjausta sekä työnohjausta.

Lyhytterapia

Lyhytterapia on kätevä muoto silloin kun koet että tarvitset tukea kuormittumiseesi ja mielen hyvinvointiin. Käynnit voivat olla käynti kerrallaan eteneviä. Itse maksavana määrität käyntien syklin.

Kelan kuntoutuspsykoterapia

Kelan kuntoutuspsykoterapiaan voit hakeutua  jos olet 16-67-vuotias ja työ- tai opiskelukykysi on uhattuna mielenterveydenhäiriön vuoksi. Olet ohjautunut hoidon piiriin ja olet saanut vähintään 3kk asianmukaista hoitoa tilanteeseesi.

Perhepsykoterapia

Perheterapia hoitaa psyykkisiä häiriöitä ja perheen vuorovaikutussuhteita. Sitä käytetään mielenterveyshäiriöiden hoidossa sekä tukemaan perheenjäsenten välisiä suhteita, vanhemmuutta ja haastavia elämäntilanteita.

Paripsykoterapia

Pariterapiaan tulosyynä voivat olla erilaiset elämänkriisit (sairaudet, masennus, ahdistus, suru, ihmissuhdeongelmat), kommunikointivaikeudet parisuhteessa, ero tai sen uhka, seksuaalisuuteen liittyvät kriisit.

Vanhempainohjaus osana lapsen/nuoren terapiaa

Vanhempainohjaus on 16–25-vuotiaiden lasten ja nuorten yksilöpsykoterapiaan liittyvää vanhempien tukea. Sitä voi hakea joko samalle terapeutille tai erikseen perheterapeutille, ja se onnistuu samalla lausunnolla ja hakemuksella. Kela korvaa vanhempainohjauksen 20 käyntikertaa nuorten terapioiden yhteydessä.